Doesburg Ruimt Op! op zaterdag 28 augustus 2021

Het idee was heel simpel: we maken een evenement van de restantenverkoop aan het einde van de zomerperiode en betrekken daar met een vrijmarkt ook de inwoners van Doesburg bij. Zo ontstond in 2019 Doesburg Ruimt Op. De regels waren beperkt, het weer zat bijzonder mee, de opkomst was verrassend goed en de sfeer was heerlijk ongedwongen. Kortom, Doesburg Ruimt Op zou een jaarlijks terugkerend blijvertje worden! 

Toen veranderde de wereld en kon er in 2020 geen enkele, publiekstrekkende activiteit plaatsvinden. Inmiddels zijn we een jaar verder en is iets meer mogelijk. Maar een ongedwongen dag zonder al teveel regels zit er helaas nog steeds niet in. De actuele regelgeving vergt teveel man- en vrouwkracht voor het oorspronkelijke concept van Doesburg Ruimt Op. Meer toezicht is vereist als we een vrijmarkt organiseren. Heel jammer, maar we leven in een tijd waarin we vooral blij moeten zijn met alles wat wel mogelijk is.

Daarom organiseren we Doesburg Ruimt Op in een afgeslankte vorm: geen vrijmarkt, maar wel een echte koopjesdag voor Doesburgers en bezoekers. Een dag waarop je als ondernemer maling kunt hebben aan seizoenen, trends, uitstraling en een eenduidig concept. Gewoon alles naar buiten wat nog verkoopbaar is, tegen aantrekkelijke bodemprijzen! Op zaterdag 28 augustus (van 11:00 tot 17:00 uur) is het zover, want we maken gebruik van de laatste vakantiedrukte. Rekken, tafels, dozen: zolang het maar geen tent, kraam of bouwwerk is, mag alles gebruikt worden om de produkten te presenteren. Uiteraard houden we de rijbaan voor hulpdiensten vrij, maar we nodigen je vooral uit om voor de eigen winkel zoveel mogelijk koopjes buiten te zetten. 

Om de feestvreugde nog wat te vergroten, kunnen de kids op deze dag bovendien weer een gratis ijsje scoren bij de IJspoort of IJssalon Hendrick. Zo proberen we de herkenbaarheid van Doesburg Ruimt Op toch overeind te houden, zodat we in 2022 hopelijk weer helemaal los kunnen!

Activiteitencommissie:
Kitty de Wolf
Mieke Wijnakker
Hans Ter Steeg

Share this:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
news

Related Articles

%d bloggers liken dit: