Corona zet streep door Kerstmarkt in Doesburg

De Kerstmarkt Doesburg 2021 gaat helaas niet door! Na intensief overleg binnen de organisatie en met de gemeente Doesburg, hebben we vandaag het verdrietige, definitieve besluit genomen dat de kerstmarkt dit jaar niet doorgaat.

De nieuwe coronamaatregelen, die gelden voor alle zogenaamde doorstroomlocaties buiten, zijn voor ons niet uitvoerbaar. Het zou betekenen dat de kerstmarkt uitsluitend met QR-code, een vaccinatiebewijs of een geldig testbewijs toegankelijk zou zijn.

Het terrein zou daarvoor helemaal omsloten moeten zijn om een adequate controle te kunnen doen. Dat is in de binnenstad van Doesburg niet uitvoerbaar. Verder zijn er dan veel extra (vrijwillige) medewerkers nodig om de controle te handhaven.

 

Binnenstad en controle

 

Aangezien de Kerstmarkt in de binnenstad van Doesburg wordt gehouden, zouden ook alle bewoners van de binnenstad die in de buurt van ons terrein komen, gecontroleerd moeten worden, ook al gaan ze alleen een boodschapje doen.

Daarnaast is er het dringende advies om de anderhalve meter te handhaven. Dat is praktisch en uit kostenoverweging gewoon niet haalbaar.

Tot slot zien wij de besmettingen oplopen en is de kans dat er nog aanvullende maatregelen komen, zeer reëel.

We willen en kunnen op dit moment de verantwoordelijkheid niet dragen voor dit evenement. En we willen natuurlijk ook niet dat er op onze prachtige kerstmarkt mensen besmet zouden raken.

 

Kraamhouders die al betaald hebben voor een plek op de Kerstmarkt, krijgen hun geld zo snel mogelijk teruggestort. Wij van de organisatie gaan achter de schermen nieuwe plannen voor volgend jaar maken. Ondertussen wensen wij iedereen alvast fijne Feestdagen en hopelijk dan toch écht weer een Kerstmarkt in Doesburg in 2022, dan op zaterdag 10 december!!

Share this:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
news

Related Articles

%d bloggers liken dit: